/ / Filmpremière: Nu overal te zien!

Voorlichtingsfilm voor jongeren over sexting en grooming


Rol: Eventproducer
Opdrachtgevers: LINe Up MediaQpido.nl 
Preproductie: 3 weken
Productie: 1 dag
Locatie: Zaal 1, EYE, Amsterdam
Periode: 10 december 2018
Aantal bezoekers: 300 bezoekers
Link: aftermovie 

Qpido gaf opdracht voor een indringende korte film over sexting en grooming. De film is tot stand gekomen met steun van de Gemeente Amsterdam en wordt gebruikt in de voorlichtingslessen die Qpido op middelbare scholen in Amsterdam geeft. Dit bijbehorende evenement was een première voor de pers en partnerorganisaties. 

Mijn taken waren de organisatie van de première, het regelen van het aanmeldsysteem en de bijbehorende gastenlijst, mailings verzenden, het aansturen van het promotieproces en de vormgeving, de locatie voorzien van drankjes en inhoudelijk het programma samenstellen met een team. Uiteindelijk kwamen we zo tot een panelgesprek samengesteld uit de zedenpolitie, influencer Linda de Munck, een slachtoffer, en de jongerenredactie van Qpido. 

Meer weten over Qpido? Ik maakte ook het zomerboek en presenteerde Girl Talk Live.

De voorlichtingsfilm over sexting en grooming.
Het web zit vol verleidingen van gratis “V-Bucks” tot pikante selfies en “dick pics” in ruil voor huiswerk of een cadeautje. Een foto of filmpje is zo gemaakt en verstuurd. Soms met grote gevolgen. Qpido, centrum voor seksuele weerbaarheid, gaf opdracht voor een indringende korte film. De film is tot stand gekomen met steun van de Gemeente Amsterdam. “NU OVERAL TE ZIEN!” gaat 10 december in première in EYE.

Nu overal te zien! in de pers

 

Category:

Tags:

Date: