/ / / Girl Talk Live

Voor meiden van 14 t/m 16 jaar

Rol: producer en presentator
Opdrachtgevers: LINe Up MediaQpido.nl 
Duur preproductie: 2 maanden
Duur event: 1 dag
Locatie: Volkshotel, Amsterdam
Link: Aftermovie

“Girl Talk Live is ontstaan uit een samenwerking tussen Qpido (het centrum voor seksuele weerbaarheid, en onderdeel van Spirit Jeugdhulp) en LINe Up Media. 

Tijdens dit evenement besprak influencer Diana Leeflang de vragen van jonge meiden in een live-setting. Tijdens preproductie onderhield ik contact met Diana Leeflang en regelde ik alle logistiek, communicatie en promotionele uitingen omtrent de dag. Op de dag zelf heb ik de presentatie in handen genomen. Dit was een uitdagende, maar hele leuke klus.

Omdat de jongeren vooraf online vragen in konden sturen, werden online en offline hier met elkaar gecombineerd. Ik verzamelde de vragen (zoals: hoe denk jij over lichaamsbeharing? Hoe denken we over sexting? Waarom weten jongens niks over ongesteld zijn?) en zorgde ervoor dat deze beantwoord werden. Het bijzondere aan Girl Talk Live is dat het plaatsvond in een veilige ruimte voor vrouwen in Klein Canvas. Iedereen in de kamer, tot aan het barpersoneel toe, was vrouw en tijdens het gesprek zijn er geen video-opnames geweest. Door zo met elkaar in gesprek te kunnen gaan, werd er een waardevolle discussie gestart en zijn er veel indrukwekkende ervaringen uitgewisseld.

Als afsluiting ontving iedereen een gepersonaliseerde goodiebag gemaakt om mee naar huis te nemen en zo nog meer persoonlijke verbinding te maken. Hiervoor hebben Mama Cash, She Blooms, en HEMA een product geleverd.

Meer weten over producties van Qpido? Ik produceerde ook hun zomerboek.

Kijk hier de vlogs van Diana Leeflang en hoor hoe zij deze dag ervaarde…
Na: YOUTUBE – vanaf 8:00
Voor: YOUTUBE  – vanaf 20:20

Date: